Het Vuursteunsymposium 2018

Het Vuursteunsymposium, gehouden 30 & 31 mei op de legerplaats bij Oldebroek, was een geslaagde bijeenkomst. Naast het feit dat op beide dagen het aantal bezoekers boven verwachting was (30 mei 200 en 31 mei 120), waren er 13 bedrijven die deel namen en werden een aantal militaire ontwikkelingen gedemonstreerd. Het gekozen onderwerp INNOVATIE bleek voor beide dagen een meerwaarde te zijn voor zowel de deelnemende bedrijven alsook de deelnemers.

Door de projectorganisatie waren alle voorbereidingen zeer doeltreffend gepleegd. Daarnaast was de flexibiliteit van de uitvoering geheel in de hand. Het aanpassen van het programma werd op de dagen zelf gepleegd om zo de maximale benefits van het symposium te behalen. Een voorbeeld is daarbij het volgen van het weer. Op die wijze was het mogelijk om op korte termijn aanpassingen op het programma door te voeren.

De start van beide dagen was in de sporthal (fitness zaal) van de legerplaats bij Oldebroek. De zaal (zie foto) was zeer goed ingericht. De presentaties waren op beide dagen afgestemd ism het Kenniscentrum van het vuursteuncommando. Zowel vanuit Defensie alsook de bedrijven waren de  presentaties gericht op het themainnovatie en werd de mogelijkheid geboden om in het middagdeel de diepgang te zoeken door bij de stands van de bedrijven langs te gaan. Deze stands waren opgebouwd in de brandweer kazerne van de legerplaats bij Oldebroek.

Het symposium was een eerste samenwerking tussen de onlangs opgerichte ARTILLERY BUSINESS CLUB en het VuursteunCommando. Door beide werd aangegeven dat deze formule voor meerdere jaren zal gelden. We zullen in het eerst volgende SB nummer een uitgebreider verslag doen van het Vuursteunsymposium. Tip voor de Actief dienende Collegae, het Vuursteunsymposium 2019 zal waarschijnlijk plaatsvinden in de tweede helft van 2019. Wilt u details volgen over dit symposium nalezen ga dan naar www.vuursteunsymposium.nl

Ter afsluiting nogmaals een groot compliment aan het vuursteuncommando over de wijze waarop het Vuursteunsymposium is opgepakt.

Stichting ABC

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *